Skip to main content

Waarom een waterkoker onmisbaar is

Wat als er geen waterkoker bestond?

Dit is de vraag die je jezelf moet stellen. Welk alternatief zou je gebruiken als er gewoonweg geen waterkokers bestonden? Er zijn er verschillende maar deze zijn niet zo praktisch. Je kunt water aan de kook brengen in een kookpan, maar dit duurt veel langer, en is ook niet zo handig om daarna in een glas te gieten. Verder bestaan er ook nog waterketels of in de volksmond “fluitketels”, deze zijn al makkelijker om te gebruiken dan een traditionele kookpan.

Dan kun je ook nog overwegen om je water in de magnetron op te warmen, en zoals je de verschillende manieren om water te koken nagaat, zal je tot de conclusie komen dat een waterkoker onmisbaar is en gewoonweg de beste methode om water te koken.

Toch als het om kleine hoeveelheden gaat, als je graag 10-20 liter water wilt koken voor bijvoorbeeld soep of iets anders, zal je een grote kookpan mogen gebruiken. Een waterkoker is gemaakt voor snelle drankjes klaar te maken, die makkelijk consumeerbaar zijn. Of voor sommige gerechten die een kleine hoeveelheid kokend water vereisen om te bereiden.

Een waterkoker is onmisbaar

Wij helpen je verder om een geschikte waterkoker te vinden, op onze homepagina zal je lezen wat een waterkoker is, hoe een waterkoker werkt, en welke voor en nadelen een waterkoker heeft.

Buiten al deze nuttige informatie, zal je ook een waterkoker vinden voor iedere prijsklasse, en geen gewone waterkoker, maar een winnaar! Dat klopt!

Wij hebben de beste waterkoker voor iedere prijsklasse geselecteerd, en als winnaar uitgekozen. Na een grondige analyse en gekeken te hebben naar een groot aantal waterkokers. Bespaar je het zoeken wij hebben al het werk voor jou gedaan, en bespreken onze winnaars uitgebreid met alle voor en nadelen.

Philips waterkoker Daily HD464620
Snelste Waterkoker Bosch TWK8611P Styline
Dualit D72835 Classic

Tijd uitsparen met een waterkoker

Het komt je vast en zeker bekend voor, het is zondag en je bent zo lui dat je gewoonweg niet wilt koken. Toch wil je rap iets om te knabbelen of eten. Juist hiervoor is een waterkoker ook heel nuttig.

Pak je noedels, gooi ze in een kommetje, en giet daarna het kokend water in de kom en noedels, en voilà je gerechts is klaar. Zo snel gaat dat allemaal met een waterkoker! En zo kun je van alles in enkele seconden bereiden! Noedels, soep, chocomelk, en sommige kant en klare eetzakjes. Ook voor studenten is een waterkoker praktisch ondenkbaar, aangezien studenten meestal niet altijd elke dag volledige maaltijden koken. Kan een sandwich als ontbijt, en een slaatje als middag maal, en een paar zakjes soep en noedels voldoende zijn.
Sowieso als je een student bent en je leest dit, ga ik je niet moeten zeggen dat een waterkoker onmisbaar is voor je kot. Verder kan het ook handig zijn soms voor afwaswater extra warm te maken, Voor je koffie en thee en andere populaire warme drankjes.

Opgelet: gevaren van waterkoker

Dat waterkokers vroeger niet zo veilig waren is een feit. Toch tegenwoordig zijn praktisch alle waterkokers uitgerust met een beveiliging zodat de waterkoker automatisch uit geschakeld wordt als de temperatuur is bereikt. Ook hebben de moderne waterkokers een Droogkookbeveiliging, dus dat wil zeggen dat het apparaat niet gaat koken als er geen volume(water) in de waterkoker zit. Dit was ook een gevaar dat brand kon veroorzaken.

Vroeger was dit niet altijd het geval en dus ga ik geen tekening erbij moeten maken waarom dit zeer gevaarlijk was. Nog iets wat zeker af te raden is: Melk koken in een waterkoker. Dit is een veel gestelde vraag “mag ik melk koken in een waterkoker?” Doe het absoluut niet! Het is gevaarlijk (brandgevaar) en ook kan je apparaat defect geraken. Verder hebben zo goed als alle moderne waterkokers een Kalkfilter en zijn ze makkelijk proper te maken, ook kun je op de meeste waterkokers het percentage zien hoe veel water er nog in de waterkoker zit. Dit noemt een waterindicator.

Daarbuiten hebben sommige waterkokers ook nog een extra warmhoud functie en zijn ze ook zeer stil, ook gaan de meeste waterkokers redelijk lang mee, toch als je de juiste aankoopt. De meeste waterkokers wegen rond de 2 kilo. Toch kan het verschillen van 1 tot 3 kilo. Dus als je niet zo sterk in de hand bent, koop dan liefst een lichter model, aangezien je de waterkoker nog veel gaat gebruiken de komende jaren.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *