Skip to main content

Thermosfles Test 2024

 

 

De beste thermoskannen voor ieders budget

 

thermoskan

Thermos Thermoskan Pomp

High End

 

thermosfles

Tefal Travel Mug Easy Twist

Mid Range

 

isoleerfles

Leifheit Isoleerfles Coco

Budget

 

 

beste thermosbeker

Meestal is de keuze aan thermosflessen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor thermosflessen

✅ Betrouwbare partners

De beste Thermoskannen vind je hier

Heb je het al eens aan de hand gehad dat je koffie meeneemt voor op de werkplek en als je de koffie wilt consumeren de koffie koud is? Laat me je zeggen dat je niet de enigste bent. Als je warme drank wilt meenemen en je bewaart hem in een gewone geslote beker gaat de warmte snel verloren.

Ook is er kans op lekken als je geen fles hebt die voldoende dicht is aan de bovenkant. Een thermosfles is de ideale oplossing als je warmte dranken wilt meenemen. Door de dubbele wand blijft de temperatuur tot wel een volledige dag behouden dus je kan de hele door genieten van je warme kop koffie. Verder zijn de meeste thermosflessen ook geschikt voor koude dranken, ideaal in de warme zomerdagen als je frisdrank wilt meenemen.

Op deze pagina vind je alles over thermosflessen, wat een thermosfles is, hoe het werkt en waar je zeker op moet letten bij de aankoop. Wij hebben een Koopgids samengesteld zodat jij de beste keuze maakt.

Verder kan je op deze pagina een handige TOP 10 terugvinden met de beste thermosflessen van dit moment. Wij hebben de specificaties van tientallen populaire thermosflessen overlopen en daarna gekeken naar alle gebruikersbeoordelingen. Met deze informatie hebben we een nauwkeurig beeld kunnen maken welke thermosflessen nu echt de beste zijn. Als je zelf een thermosfles hebt aangekocht na het lezen van onze review mag je altijd zelf je review achterlaten op de reviewpagina. Jouw feedback helpt ons de beste producten uit te selecteren.

OPGELET: Gebruik nooit een magnetron om de fles voor te verwarmen of op te warmen.

Thermosfles TOP 10

Model Review
1 Thermos Light & Compact Thermos Light & Compact

94.83%

“Een thermos die zijn werk doet, kort en bondig maar het is echt een topper.”

Lees ReviewPrijs
2 Rivaliving RVS Drinkfles Rivaliving RVS Drinkfles

95.5%

“Hele mooie lichtgewicht fles, mooi design en de dranken blijven heerlijk koud!”

Lees ReviewPrijs
3 FLASKE Thermosfles FLASKE Thermosfles

91.67%

“Stevige en mooie fles waar het drinken goed warm en koud in blijft!”

Lees ReviewPrijs
4 Vatten Thermosfles Hawaii Vatten Thermosfles Hawaii

95.5%

“De fles is mooi stevig en ziet er ook nog eens heel mooi uit!”

Lees ReviewPrijs
5 Tefal Travel Mug Easy Twist Tefal Travel Mug Easy Twist

96.5%

“Drinkt makkelijk door het drukknopje in de dop, geen geknoei.”

Lees ReviewPrijs
6 Thermos Isoleerfles Thermax Thermos Isoleerfles Thermax

93.5%

“Het is een prijzige kan, maar kwalitatief ook zeer goed. Zeker een aanrader!”

Lees ReviewPrijs
7 Leifheit Isoleerfles Coco Leifheit Isoleerfles Coco

95.17%

“Mooie compacte isoleerkan, die de verwachtingen overtreft!”

Lees ReviewPrijs
8 Thermos Thermoskan Pomp Thermos Thermoskan Pomp

93.33%

“Een zeer mooi product dat waar geeft voor zijn geld.”

Lees ReviewPrijs
9 ZEUZ Premium Thermosfles ZEUZ Premium Thermosfles

96.17%

“Fijn formaat qua inhoud, degelijk product met goede isolerende werking.”

Lees ReviewPrijs
10 TammaT Slimme Thermosfles TammaT Slimme Thermosfles

96.5%

“Prima product met een erg handig schermpje wat aangeeft hoe warm het is!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een thermosfles?

 

Waarom een isoleerfles kopen?

Als je de hele dag door wilt genieten van een warm kopje koffie of thee dan is een thermofles of thermoskan de beste oplossing. Dankzij de dubbele binnenwand wordt de temperatuur de hele dag behouden. In de meeste thermosflessen kan je ook koude dranken bewaren, extra verfrissend op warme zomerdagen.

Voordelen van een thermosfles

✅ Houd je drankje warm of lekker koud

✅ Ideaal voor op de werkvloer

✅ Perfect voor koffie en thee

✅ Ook geschikt voor koude dranken

✅ Geschikt voor backtravel en kampeerders

✅ Compact

✅ In de meeste gevallen BPA-vrij

Nadelen van een thermosfles

Je hebt een aparte beker nodig als je thermosfles met een warme drank gevuld is. De temperatuur is meestal te heet om rechtstreeks aan de thermosfles te drinken er bestaat zelfs kan op brandwonden als je rechtstreeks hete koffiedrinkt aan de fles. Koude dranken kunnen wel rechtstreeks aan de fles geconsumeerd worden. Verder is het ook hygiënischer als je een aparte beker gebruik zo kan je zelfs met meerdere personen gebruik maken van één thermosfles. Voor een goede thermosfles betaal je al snel 35 €. Als er een deuk in zit wordt het isolerend effect verminderd, dus meestal ben je beter af met een nieuwe thermosfles.

Thermos Light & Compact
OPGELET: Drink nooit rechtstreeks uit een thermosfles er bestaat kans op brandwonden als je het toch doet. De warmte blijft zeer goed op temperatuur. Gebruik een aparte beker om te drinken.

 

goede thermosfles

Hoe werkt een thermosfles

Een thermosfles, thermoskan of thermosbeker is een isolerend afsluitbaar vat dat de tijd waarin de inhoud heter of koeler blijft dan de omgeving aanzienlijk verlengt. En thermosfles bestaat uit een cilindervormig voorwerp waarin een tweede fles zit. Een thermosfles bestaat uit een buitenfles van kunststof en een binnen fles van glas. Hedendaags bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal. Enkel de draai of drukknop zijn van kunststof.

Tussen de binnenfles en buitenfles is een luchtledige ruimte, hierdoor is warmteoverdracht via geleiding onmogelijk. Meestal is het materiaal ook spiegelend zodat warmteoverdracht door straling wordt beperkt.

Een thermos fles is een handige tool om koffie en thee in te bewaren op een werkplek bijvoorbeeld in de bouw zie je vaak vakmannen met een thermosfles omdat er vaak geen koffiezet aanwezig is op de werf. Een thermoskan is ook populair bij hikers, wandelaars en bergbeklimmers. Het is ook mogelijk om koude frisdranken in de thermosfles te bewaren als je graag fietst of gaat fitnessen is het altijd handig om een koele verfrissing bij de hand te hebben.

Hoe gebruik je een thermosfles

Als je warme drank in je thermosfles wil bewaren vul je de thermosfles van tevoren met kokend water zodat deze alvast op temperatuur is. Als je geen warme drank wilt bewaren sla je deze stap uiteraard over. Dankzij de isolerende wand blijft de fles nu langer warm. Giet het kokendheet water weg en vul de thermosfles met koffie, thee of zelfs soep is mogelijk.

Vul de thermosfles volledig vol. Hoe voller je de fles doet hoe meer warmte er is en hoe langer de inhoud op temperatuur blijft. Als je meerdere thermosflessen meeneemt drink je ze altijd één voor één uit. Als de fles leeg is spoel je hem goed uit en laat deze de hele nacht drogen zodat je de volgende dag je fles weer opnieuw kan vallen.

 

Thermosfles Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Buiten dat het drankje zo lang mogelijk warm moet blijven zijn er nog andere specificaties waar je zeker rekening mee moet houden. In deze sectie overlopen we de belangrijkste eigenschappen waarop je zeker moet letten bij de aankoop:

  • Temperatuurbehoud
  • Inhoud
  • Materiaal
  • Draai of drukknop
  • Vaatwasmachine
  • Thermosfles, beker of thermoskan

Temperatuurbehoud

Een goede thermosbeker kan de temperatuur de hele dag behouden. Pas op voor goedkopere flessen die vaak van slechte kwaliteit zijn. Laat de thermosflessen zeker nooit vallen. Als er een deuk in verliest de fles veel warmte of Koude.

Inhoud

Hoe groter de inhoud hoe langer de temperatuur bewaard wordt. De meeste thermoskannen hebben een inhoud van 0,5 tot 1 Liter.

Materiaal

Tegenwoordig zijn veel thermosbekers gemaakt van RVS, enkel de dop is van kunststof gemaakt. Er bestaan ook thermosflessen die van glas zijn aan de binnenkant. Meestal is de buitenkant in dit geval van kunststof gemaakt.

Draai of drukknop

Een drukknop is veiliger om te bewaren dan een draaiknop. Maar geen paniek, tegenwoordig zijn de thermosflessen van zeer goede kwaliteit. Denk er wel aan om de spotgoedkope thermosbekers te vermeiden. Het materiaal van de dop kan slecht zijn waardoor er kans op een lek is.

Vaatwasmachine

Meestal kan je een thermosfles niet wassen in de vaatwasmachine. Als het uitdrukkelijk staat vermeld bij de product omschrijving dan kan je het wagen. We raden het gewoon altijd af. Was de fles met de hand uit en laat een nacht drogen op het aanrecht.

 

beste thermoskan

Thermosfles, beker of thermoskan

Een Thermosfles herken je meestal aan de lange vorm en draaiknop. In de meeste gevallen kan je de dop ook als beker gebruiken. Extra handig als je warme koffie wilt drinken. Drink nooit rechtstreeks van de thermosfles en gebruik altijd een beker. Je kan je verbranden als je rechtstreeks van de fles drinkt.

Een thermosbeker is meestal kleiner van formaat 500 ml. Meestal hebben ze ook een handvat om nog makkelijker te drinken hiervan. Let wel op dat je je niet verbrandt.

Een thermoskan is een grote versie van de thermosfles. Ze worden meestal voor koffie gebruikt en je moet ook aparte bekers hiervoor gebruiken. Kan gebruikt worden door meerdere personen dankzij de grootte inhoud.

TIP: Je vult de thermosflessen best ook niet met zuivelproducten zoals melk of babyvoeding. Het bevordert de groei van bacteriën.

Meest gestelde vragen over Thermosflessen (FAQ)

Meestal blijft de smaak en geur in de thermoskan hangen. Je kan dit makkelijk oplossen! Giet heet water in je thermoskan en voeg hier 2 tot 3 eetlepels soda aan toe. Laat een uur staat en spoel alles daarna goed uit met water. Soda werkt zeer reinigend je thermoskan zal terug als nieuw zijn aan de binnenkant.

Neen absoluut niet! Je thermosfles kan barsten of zelfs ontploffen als er te veel druk in de fles komt te zitten.

Alleen als dit duidelijk staat in de product omschrijving. Zelfs al staat het erin, we raden het af. Was de thermosfles af met de hand en laat een nachtje drogen zodat hij weer schoon is voor het volgende gebruikt.

Neen, gebruik nooit bleekmiddel of chloor om je thermosfles schoon te maken! Het kan de binnenkant aantasten en hierdoor gaat de isolerende werking deels verloren.

Neen verwarm de thermosfles nooit op het vuur… Als je dit toch doet gaan de isolerende eigenschappen verloren.