Skip to main content

Heetwaterdispenser Test 2024

 

 

De beste heetwaterdispenser voor ieders budget

 

Meestal is de keuze aan heetwaterdispensers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor heetwaterdispensers

✅ Betrouwbare partners

De beste heetwaterdispenser vind je hier

De kans is groot dat u hier bent beland omdat u op zoek bent naar een heetwaterdispenser. Als dit het geval is, welkom op het referentiepunt van heetwaterdispensers. Hier vind je voor elke prijsklasse de beste heetwaterdispenser. We hebben veel heetwaterdispenser geanalyseerd en gekeken naar gebruikersbeoordelingen om keuzes te maken.

Van daaruit kunnen we een winnaar kiezen voor elke prijsklasse (dwz high-end, mid-range en budget). Naast onze derde prijswinnaars bespraken we ook andere populaire alternatieven die het aanbevelen waard zijn. Ook zullen we de beste goedkope heetwaterdispensers bespreken. Lees gerust verder om alles over waterdispensers te weten te komen.

Deze heetwaterdispensers zijn van hoge kwaliteit en duurzaamheid en kosten ook vaak veel meer dan de goedkopere modellen. Als je voor op de werkvloer een goede heetwaterdispenser wilt, is het slim om voor een duurzaam apparaat te gaan zoals de High End modellen.
Goed van kwaliteit maar qua prijs veel minder als een High End heetwaterdispenser? Dat kan met de Mid Range heetwaterdispensers! Deze apparaten geven je het goede van beiden. Kwaliteit en Budget.
Als je echt veel geld wilt uitsparen, dan kan je best een kijkje nemen naar de budget aanbevelingen in onze TOP 10 heetwaterdispensers. Laat er wel op dat deze meestal van matige kwaliteit zijn vergeleken met de duurdere modellen. Meestal worden de goedkopere heetwaterdispensers gebruikt voor thuisgebruik.

Heetwaterdispenser TOP 10

Model Review
1 MOA HWD20 review MOA HWD20

91%

“Heel goede prijs/prestatie en gebruikersbeoordelingen. Verder is de MOA HWD20 een echte blikvanger. Klein nadeel: Geen los waterreservoir en Waterstroom stopt niet automatisch.”

Lees ReviewPrijs
2 Domo DO497WK Domo DO497WK

92.5%

“Grote theezetter/waterkoker die zeer snel het water kookt, er mooi uitziet en een zeer positieve gebruikersbeoordeling heeft!”

Lees ReviewPrijs
3 Proficook HWS 1168 Proficook HWS 1168

85.83%

“Degelijke heetwaterdispenser met een mooi design en inhoud van 2,2 L. De temperatuur komt raar maar waar lager uit als 100 °C.”

Lees ReviewPrijs
4 MOA KT2214A Meest populair MOA KT2214A

92.83%

“Met deze heetwaterdispenser heeft MOA een goede zet gedaan. Duurzaam, goede prijs en het water kookt heel snel door zijn Twee ingebouwde thermostaten.”

Lees ReviewPrijs
5 H. KOENIG DWAT8000 H. KOENIG DWAT8000

85.83%

“De prijs prestatie kon beter maar over het algemeen is dit een zeer goede heetwaterdispenser met een heel goede gebruikersbeoordeling. Temperatuur valt lager uit dan aangegeven.”

Lees ReviewPrijs
6 Proficook HGA 1111 Proficook HGA 1111

92.17%

“Deze heetwater dispenser is eerder voor professioneel gebruik en feestjes en is niet echt geschikt voor thuisgebruik met zijn 16 Liter inhoud. Volledige behuizing van Hoogwaardig RVS en nauwkeurig tot op de graad.”

Lees ReviewPrijs
7 Inventum HWD722 Inventum HWD722

85.83%

“Goed apparaat en werkt snel. De heetwaterdispenser neemt niet veel ruimte in beslag. Prijs kwaliteit verhouding is goed. De beschrijving voldoet de eisen van de gebruiker.”

Lees ReviewPrijs
8 PROFICOOK HWS 1145 PROFICOOK HWS 1145

90%

“Grote 4 Liter waterkoker die heel snel het water kookt. Kleine opmerking: Het apparaat spetterend water soms en ook de waterhoeveelheden kloppen niet altijd”

Lees ReviewPrijs
9 CASO HW500 CASO HW500

85.33%

“Deze machine is echt goed en snel maar niet zo duurzaam zoals het lijkt.”

Lees ReviewPrijs
10 Bravilor HW 10 Bravilor HW 10

86.67%

“Deze professionele heetwaterdispenser gaat lang mee. Ideaal voor de horeca en andere commerciële doeleinden.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een heetwaterdispenser?

 

Waarom een heetwaterdispenser kopen?

Een heetwaterdispenser is een beter alternatief op een waterkoker voor in een professionele omgeving zoals op de werkvloer of in de horeca.

Het grootste verschil tussen een heetwaterdispenser en een gewone waterkoker is de capaciteit van het waterreservoir en de snelheid waarmee het water wordt gekookt. Verder kun je met een heetwaterdispenser meestal ook verschillende temperaturen kiezen. Ideaal voor verschillende bereidingen zoals, koffie, thee, soep, noedels, enz…Een heetwater dispenser is de ideale vervanger van een waterkoker, bespaar tijd en energie uit. Het design van een heetwaterdispenser ziet er ook eerder uit voor een professionele omgeving.

Anders dan bij gewone waterkokers warmt een heetwaterdispenser enkel de benodigde hoeveel water op, dus er gaat geen energie verloren.

Een heetwaterdispenser is ideaal voor de volgende bereidingen:

✅ Oplosbare koffie

✅ Thee

✅ Oplosbare Soep

✅ Noedels

✅ Warme chocolademelk

H. KOENIG DWAT8000
Meest populair MOA KT2214A
Domo DO483WK ‘My Tea’ ECO

 

Heetwaterdispensers kiezen

Hoe werkt een heetwaterdispenser?

Het water gaat via het reservoir of waterleiding naar binnen via een filter. Hier wordt het water ontkalkt, en in duurdere heetwaterdispensers wordt het water gezuiverd met een geavanceerde koolstoffilter, wat het een zuivere, frisse smaak geeft zonder geur. De koolstoffilter verwijderd onzuiverheden zoals chloor, vluchtige, organische verbindingen en bezinksel.

In sommige gevallen beschikt een heetwaterdispenser ook nog over een extra UV-filter die zorgt dat organisme zich niet kunnen vermenigvuldigen. Deze filter methode is meestal het geval bij heetwaterdispensers die rechtstreeks met de waterleiding zijn aangesloten. Hierna wordt het water overgebracht naar het verwarmingselement, deze is vele malen sneller dan een traditionele waterkoker. Dit komt omdat het water opgewarmd wordt een boiler en dus hiermee de optimale temperatuur bekomen wordt.

Door de combinatie van de geavanceerde filter en het verwarmingselement worden alle bacteriën boven de 90 °C gedood. Een heetwaterdispenser is de ideale oplossing voor kleine en grote bedrijven of KMO’s die hun werknemers willen laten genieten van oplosbare koffie, thee, soep en dit ook om de kosten van het bedrijf zo laag mogelijk te houden.

Opgelet
De meeste heetwater dispensers die we bespreken zijn voor thuisgebruik en hebben een beperkt inhoud met een water reservoir van 2 tot 10 Liter. Het voordeel aan een heetwaterdispenser die aangesloten is op een waterleiding, is dat deze nooit moet worden bijgevuld, ideaal dus voor een professionele omgeving. Deze waterdispensers kosten meer dan de goedkopere heetwaterdispensers met een reservoir. Jammer genoeg bespreken we voorlopig nog geen professionele heetwaterdispensers op deze website.

 

De voordelen van een heetwaterdispenser

 

Voordelen van een heetwaterdispenser

Zoals je kunt zien zijn de voordelen van een heetwaterdispenser onmisbaar in de keuken, hieronder een lijst met alle voordelen van een heetwaterdispenser.

✅ Antibacterieel waterfilter
✅ Veel sneller
✅ Energie efficiënter
✅ Antikalksysteem
✅ Verwijderbare lekbak
✅ Regelbare hoeveelheid water
✅ Eenvoudige bediening
✅ Verwijderbare container
✅ Geschikt voor op de werkvloer

❌ Geen automatische uitschakeling

❌ Aanzienlijk groter dan een waterkoker

❌ Duurder

Zoals je kunt zien zijn de voordelen van een heetwaterdispenser veel meer geschikt voor een professionele werkomgeving. Hygiëne, Tijd en Design zijn de factoren die doorslaggevend kunnen zijn om voor een heetwaterdispenser te kiezen. Wij hebben in onze TOP10 De beste apparaten geselecteerd zodat u makkelijk een keuze kunt maken.

 

Heetwaterdispensers voor thuis

 

Heetwaterdispenser Koopgids

 

 

Heetwaterdispensers vergelijken

Verschillende temperaturen

De meeste heetwaterdispensers hebben de mogelijk om het water te serveren op verschillende temperaturen. Dit kan ideaal zijn voor verschillende oplosbare gerechten en thee.

 

UV – Filter

Een UV-Filter voorkomt dat organismes zich kunnen vermenigvuldigen in het water, en zijn een extra laag van bescherming en hygiëne die je op sommige heetwaterdispensers kunt terugvinden.

Waar je zeker op moeten letten

Er zijn verschillende specificaties die je moet overlopen vooraleer je over gaat tot de aankoop van een heetwaterdispenser. Wij helpen je de juiste keuze maken. Hieronder een overzicht met de belangrijkste eigenschappen die je in je achterhoofd moet houden als je een heetwaterdispenser gaat kopen.

Waterreservoir Capaciteit

De inhoud van je heetwaterdispenser verschilt van apparaat tot apparaat. Als je een heetwaterdispenser gaat kopen, vraag jezelf dan eerst af hoeveel de capaciteit van de waterdispenser moet zijn. Meestal hebben deze apparaten een inhoud van 2 tot 10 Liter. In sommige gevallen zijn er kan het gaat om heetwaterdispensers met een inhoud van 28 Liter.

Sommige heetwaterdispensers kun je rechtstreeks op je drinkwaterleiding aansluiten, de voordelen hiervan zijn dat je nooit moet bijvullen, het nadeel hieraan is dat de meeste heetwaterdispensers die we bespreken op deze website voor thuisgebruik zijn en niet over deze functie beschikken. We verwachten in de toekomst de heetwaterdispensers met deze functie aan ons assortiment toe te voegen.

Extra geavanceerde koolstofilters

Sommige heetwaterdispensers beschikken over een geavanceerde koolstoffilter, dit zie je voornamelijk terug bij heetwaterdispensers die aangesloten worden op een waterleiding. Aangezien er bacteriën in het water kunnen zitten, verder helpt de koolstoffilter ook tegen het elimineren van nare geurtjes in het water.

Heetwaterdispensers top 10

Meest gestelde vragen over heetwaterdispensers:

Ja ze zijn veel veiliger dan gewone waterkokers! Gewone waterkokers zijn lastig omdat je ze telkens moet oppakken voor het water in te schenken. Heetwaterdispensers zijn veel makkelijk in gebruik in een omgeving waar mensen het lastiger hebben met mobiliteit.

Het is aanbevolen om je heetwaterdispenser eens om de 3 maanden te reinigen.

 1. Vul je heetwaterdispenser reservoir tot deze vol is.
 2. Plaats daarna een leeg kopje en vul dit kopje met heet water.
 3. Giet een reiniging product op citroenzuurbasis bij in het kopje en roer tot alles goed gemengd is.
 4. Giet de oplossing terug in het waterreservoir.
 5. Zet het kopje terug boven op de lekbak en start het apparaat nogmaals.
 6. Gooi het water met citroenzuurbasis we in de afvoer.
 7. Herhaal stappen 5 en 6 tot het waterreservoir bijna leeg is.
 8. Giet daarna het overige water in het waterreservoir weg.
 9. Vul het apparaat nu met water uit de kraan.
 10. Herhaal stappen 5 en 6 tot het apparaat volledig leeg is. Indien nodig herhaal nog een keer.
 11. Giet het water reservoir leeg en spoel de bak uit.
 12. U kunt nu de heetwaterdispenser terug gebruiken.