Skip to main content

Waterfilterkan Test 2023

 

De beste waterfilterkan vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste waterfilterkan voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

Waterfilterkan kopen

 

De beste waterfilterkan voor ieders budget

 

waterfilterkan

Brita Fill and Enjoy Marella

High End

waterfilter voor kraantjes water

Kitchen Green Waterfilterkan

Mid Range

waterfilters voor thuisgebruik

Aigostar Pure 30LDV

Budget

 

beste waterfilterkan

Meestal is de keuze aan Waterfilterkans zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Vind je de beste waterfilterkan

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt waterfilterkannen

✅ Betrouwbare partners

De beste waterfilterkannen vind je hier

Heb jij last van onzuiver kraanwater in je huis? Dit herken je aan verschillende factoren. Zo kan de smaak onaangenaam zijn in je appartement als het gebouw oude leidingen heeft. Afhankelijk van de locatie kan het water ook minder geschikt om te drinken zijn.

Gelukkig kan je met een waterfilterkan onzuiver water filteren op kalk, metalen zoals lood en koper maar ook op geur verstorende stoffen en smaak-verstorende elementen. Een waterfilter maakt gebruik van verschillende filtersystemen om onzuiverheden in het water te verwijderen. Meestal bestaan de filters uit een combinatie van koolstoffilters, metaallegeringfilters, microporeuze keramische filters en ultrafiltratie-membranen. Op deze manier worden microscopische deeltjes uit het water gefilterd.

Waterfilterkannen worden meestal gebruik om kraantjeswater of leidingwater te filteren. Draagbare waterfilters worden gebruikt door wandelaars en back-travelers maar ook door hulporganisaties en strijdkrachten. Dit soort type waterfilters zijn meestal klein en werken met een pompje. Deze filters verwijderen bacteriën die aanwezig kunnen zijn in vervuild water voornamelijk in arme landen.

Op deze pagina bespreken we voornamelijk de waterfilterkan voor thuisgebruik. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zo kunnen wij de beste waterfilterkan aanbevelen voor thuisgebruik. De prijs, specificaties en filtereigenschappen maar ook de gebruikersbeoordelingen zijn een doorslaggevende factor die we overwegen als het gaat om de beste waterfilterkan. Buiten een TOP 10 vind je ook een koopgids terug.

TIP: Vervang de filter van je waterfilterkan tijdig als je dit niet dan is er risico op bacteriegroei. Ons advies? Vervang om de maand de filter. Dat komt neer op 12 filters per jaar.

Waterfilterkan TOP 10

Model Review
1 Brita Fill and Enjoy Marella Waterfilterkan Brita waterfilterkan

90.67%

“Handig en licht. Het vermindert de afvalberg aan plastic flessen!”

Lees ReviewPrijs
2 Aigostar Pure 30LDV Aigostar Pure 30LDV

91.83%

“Duidelijke instructies over het gebruik en filter vervanging. Past best veel water in.”

Lees ReviewPrijs
3 BRITA Waterfilterkan Flow Cool Blue BRITA Flow Cool Blue

94.5%

“Een fijne aanvulling voor je koelkast, prachtig en groot exemplaar.”

Lees ReviewPrijs
4 ZeroWater Waterkan ZeroWater Waterkan

93.83%

“Water krijgt een aangename smaak dankzij ZeroWater. Zacht, zuiver en lekker om te drinken.”

Lees ReviewPrijs
5 Kitchen Green Waterfilterkan Kitchen Green Waterfilterkan

94.17%

“Veel waar voor je geld, lichtgewicht en geweldige kwaliteit!”

Lees ReviewPrijs
6 LifeStraw waterfilterfles Go LifeStraw waterfilterfles Go

92.17%

“Fijn dat je geen plastic flessen hoeft te kopen en dat je ook altijd zeker weet dat je veilig water hebt.”

Lees ReviewPrijs
7 Stelton Waterfilterkan Stelton Waterfilterkan

93.33%

“Mooi en modern design voor een waterfilter.”

Lees ReviewPrijs
8 Ezpur SWP-7210 Waterfilterkan Ezpur waterfilterkan

90.67%

“EZPUR is mooi en handig. Het water smaakt lekker.”

Lees ReviewPrijs
9 Grandioss waterfilterkan Grandioss waterfilterkan

88.33%

“Eenvoudige waterfilterkan met een onveilig gevoel.”

Lees ReviewPrijs
10 Aquaphor Provence A5 Aquaphor Provence A5

92.67%

“Het water heeft een betere smaak na het filteren. Beter dan plastic flessen!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een waterfilterkan?

 

Waarom een waterfilter kopen?

Als je kraantjes water een rare smaak of geur heeft is het verstandig om te investeren in een waterfilter. Veel mensen vermijden het drinken van kraantjeswater omdat ze bang zijn dat het onzuiverheden bevat.

Kraantjeswater in Nederland en België is tegenwoordig redelijk goed gefilterd en geschikt voor consumptie. Uiteraard ontsnappen er altijd onzuiverheden door de netten van de mazen en juist om die reden kan je met een waterfilterkan deze onzuiverheden filteren. Een goede waterfilter verwijderd metalen zoals lood en koper maar ook kalk en microscopische stoffen die niet thuis horen in drinkwater. Zie een waterfilterkan aan als een extra layer bescherming die leidingwater extra filtert bovenop de hedendaagse waterzuiveringsystemen. Als je meestal mineraalwater in de supermarkt koop lopen de kosten op jaarbasis al snel op.

Een waterfilterkan is dus een goede investering oké je betaald een prijs voor de filters die om de maand vervangen moeten worden maar het is goedkoper dan elke week mineraal of bronwater kopen in een supermarkt.

Voordelen van een waterfilterkan

✅ Investering bespaar tot 10 x

✅ Prijs

✅ Alternatief op mineraal of bronwaterflessen

✅ Verwijderd onzuiverheden

✅ Verwijderd metalen

✅ Verwijderd kalk

✅ Verwijderd bacteriën

Nadelen waterfilterkan

De grootste nadelen van een waterfilterkan is dat je de filters in de kan moet vervangen om de maand. Je kan het ook om de 2 maanden doen maar bacteriën kunnen blijven zitten in de filters dus vandaar dat je niet te lang wacht en ze om de maand vervangt!

De prijs als je elke maand een nieuwe waterfilter plaats kost rond de 30 tot 50 euro per jaar. Als je het zo bekijk is het niet zo duur vergeleken met elke week drinkwaterflessen te kopen. Als je wekelijks voor 5 euro drinkwater koopt in de supermarkt kom je na een jaar al op 250 tot 500 euro uit afhankelijk van welk merk mineraal of bronwater je koopt.

Brita waterfilterkan

 

zuiver kraantjes water drinken

Hoe werkt een Waterfilterkan?

Een waterfilterkan of waterfilter verwijdert onzuiverheden door middel van fysische barrières, chemische processen of biologische processen. Filters zuiveren drinkwater, aquaria, zwembaden en irrigatiewater in verschillende mate. Op deze pagina bespreken we uitsluitend waterfilters voor thuisgebruik.

De meeste waterfilterkannen voor thuisgebruik maken gebruik van verschillende filters zoals koolstoffilters en patroonfilters. Afhankelijk van de verschillende fysieke filters die elk hun eigenschappen hebben worden kalk, metalen zoals lood en koper, maar ook uranium verwijderd. De verschillende type filters zijn: koolstofblokharsfilters (CBR), metaallegeringfilters, microporeuze keramische filters en ultrafiltratie-membrane.  Soms verwijderen ze ook microscopische orangisme maar dit is niet altijd het geval.

Door het gebruik van sommige filterpatronen voornamelijk het geval bij waterkanfilters worden belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium verwijderd. Dit verschilt van merk tot merk. Elk merk heeft zijn eigen positieve en slechte eigenschappen. Brita filters zijn goed in het verwijderen van kalk, geur en onzuiverheden maar minder goed in het verwijderen van zware metalen. Zero filters zijn dan weer beter in het verwijderen van zware metalen maar minder effectief in kalk en geur. Je kan om de paar jaar een ander merk kiezen om zelf te bepalen welke de beste filter resultaten geeft.

Een alternatief op waterfilterkannen is een waterdispenser. Dit type waterfiltersysteem werjt met grotere waterflessen die tamelijk prijzig zijn in aankoop. Sommige waterdispensers werken net als een waterfilterkan met een filtreersysteem die je kan ze rechtstreeks op het leidingwater aansluiten.

TIP: Je zal vast en zeker al eens van Brita waterfilters hebben gehoord. Brita is een markleider op het gebied van waterfiltersystemen. Op deze pagina vind je de beste Brita waterfilterkannen terug.

 

Waterfilterkan Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je van plan bent om een geschikte waterfilterkan te kopen voor bij je thuis. Let dan zeker op de volgende specificaties. Zo moet je altijd opletten of er voldoende filters bij inbegrepen zitten anders moet je deze direct erbij kopen. Verder is de capaciteit ook van groot belang. Als je niet 2 keer wilt bijvullen per dag kies je best een waterfilterkan met een capaciteit van 2 tot 3 liter.

  • Type filter
  • Capaciteit
  • Prijs
  • Aantal filters

Type filter

Koolstoffilters halen voornamelijk chloor uit het water. In de meeste waterfilterkannen met filterpatroon zit een koolstoffilter.

Patroonfilters: bestaan meestal uit verschillende lagen met verschillende soorten filters. Ze verwijderen kalk, metalen en andere microscopische onzuiverheden. De meeste waterfilterkannen voor thuisgebruik maken gebruik van een patroonfilter die zeer geschikt is voor het zuiveren van leidingswater.

Capaciteit

Let ook goed op de capaciteit van je waterfilterkan. De meeste waterfilterkannen voor thuisgebruik hebben een capaciteit tussen de 1,4 en 3 liter. Dus voldoende voor een dag of 2 water. Sommige kleinere waterfilterkannen zijn eerder waterflessen. Als je een grotere capaciteit zoekt voor je drinkwater bij je thuis kan het verstandig zijn te investeren in een waterdispenser.

Prijs

Een goede waterfilterkan voor thuisgebruik vind je vanaf 25 €. Meestal zitten er enkele filters bij inbegrepen dus kan je enkele maanden verder. De duurdere modellen zoals Brita en Zerowater kosten rond de 50 euro. Deze zijn dan ook de marktleiders op het gebied van waterfilterkannen.

Denk er ook aan dat de filters vervangen moeten worden om de paar weken / maand. Als je elke maand de filter vervangt kom je ongeveer rond de 30 tot 50 euro uit per jaar. Dit is nog altijd goedkoper als waterflessen kopen in de supermarkt dus een waterfilterkan is een interessante investering voor zuiver water te drinken bij je thuis.

 

brita waterfilters

Aantal filters

Bij de aankoop van een waterfilter-kan zitten meestal filters extra inbegrepen. Dit verschilt van merk tot merk. Dit loopt uitéén van 1 tot 6 filters. Als je dus een waterfilterkan koop zoals de Brita Fill and Enjoy Marella Waterfilterkan heb je voor 45 € 6 filters erbij. Dit is dus een basis prijs van 25 € dus een mooie deal als je het ons vraagt.

TIP: Tijdens het aankopen van een waterfilterkan moet je ook goed kijken hoeveel filters je erbij krijgt. Sommige waterfilterkannen kosten duurder maar als je ziet dat je er 6 filters bij krijgt blijkt het uiteindelijk goedkoper te zijn.

 

Welke onzuiverheden filtert een waterfilter?

 

Welke onzuiverheden verwijderd een waterfilterkan?

Waterfilters voor thuisgebruik filteren onzuiverheden en schadelijke stoffen zoals chloor, lood, uranium, koper, kalk maar ook andere microscopische kankerverwekkende stoffen en onschuldige chemicaliën. In een filterpatroon zitten verschillende fysieke barrières zo helpt een koolstof-barrière tegen chloor en sommige parasieten. Hieronder een overzicht met schadelijke stoffen die een waterfilterkan verwijdert:

  • Chloor
  • Zware metalen zoals lood, koper, uranium
  • Onkruidverdelgers en pesticide
  • Parasieten zoals Giardia lamblia en Cryptosporidium
TIP: Het duurt ongeveer 60 minuten om het water in de waterfilterkan te behandelen voordat schadelijke verontreinigen worden verwijderd.

 

waterfilterkan kiezen

Je kan de waterfilterkan makkelijk in de koelkast zetten zodat je altijd fris en vers water kan drinken.

Meest gestelde vragen over Waterfilterkans (FAQ)

Neen! Een waterfilterkan zorgt voor een extra layer bescherming tegen onzuiverheden. Nadat het water gefilterd is het veel zuiverder maar er blijft altijd een minimum beperkt microscopische stoffen achter.

Je vervangt de filter in een waterfilterkan best om de 1 tot 2 maanden. Dit doen we zodat bacteriën geen kans krijgen om vast te zitten of te groeien in de filters. Wij raden aan om de maand. Het kost ongeveer 30 tot 50 euro per jaar om de filters te vervangen. Als dit een alternatief is op drinkfleswater te kopen is het natuurlijk een goedkope investering.

De waterfilterkannen voor thuisgebruik zijn niet geschikt voor vervuild grond of beekwater! Hiervoor heb je speciale waterfilters nodig met een pomp. Meestal zijn het langwerpige kokervormige waterfilters die veel sterkere fysieke barrières hebben om onzuiverheden te verwijderen. Meestal hebben ze een beperkte capaciteit.

Een degelijke vind je vanaf 25 €. De prijs hangt ook af van de hoeveelheid filters die bij de aankoop inbegrepen zitten.

Er zit altijd 1 filter inbegrepen. Meestal krijg je er nog een paar filters extra bij. Let er wel op dat je deze om de maand vervangt zodat bacteriën geen kans krijgen om te groeien in de filters.

Er zijn alternatieven zoals een waterdispenser. Dit watersysteem werkt met grote waterflessen of je kan het rechtstreeks op het leidingwater aansluiten waarna de waterdispenser het leidingwater filtert. Denk eraan dat je ook bij deze dispensers de filters op tijd moet vervangen.