Skip to main content

Eierkoker Test 2024

 

 

De beste eierkoker voor ieders budget

 

eierkoker

Krups F23470

High End

 

beste eierkokers

CMR elektrische eierkoker

Mid Range

 

eierkoker kopen

Tristar EK3074

Budget

 

 

eierkoker kopen

Nu je hier terecht gekomen bent omdat je op zoek bent naar een eierkoker die van behoorlijke kwaliteit is en juist dat is het probleem tegenwoordig. De beste eierkoker vinden wordt als snel een lastige klus.

Meestal is de keuze aan eierkokers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor eierkokers

✅ Betrouwbare partners

De beste eierkokers vind je hier

Iedereen heeft vast wel eens zin in een lekker eitje in de ochtend. Denk aan een omelet of een gekookt ei. Een ei zit boordevol vitamine A en proteïne, dus ideaal om de dag mee te starten. Het vervelende aan een ei koken en zeker in de ochtend is dat je dan een pannetje water op het vuur moet zetten.

En dit neemt gewoon veel tijd in en zeker voor op een ochtend als je pas wakker bent. Stel je voor je hebt bijvoorbeeld de ochtendpost en je wilt gewoon snel een ei gekookt hebben. Gelukkig is hier nu een oplossing voor gevonden namelijk een eierkoker! Een eierkoker is efficiënter dan koken in een pannetje, en het verbruikt minder energie per gekookt ei. Bovendien werkt een eierkoker heel eenvoudig. Zet je eieren in de eierkoker, kies de gewenste ei hardheid bijvoorbeeld zacht gekookt of hardgekookt druk op start en wacht meestal 5-7 minuten tot het geluidssignaal af gaat.

Er staan honderden eierkokers te koop op het internet. En juist om die reden hebben we deze pagina gemaakt. Onze bezoeker een handige TOP 10 eierkoker lijst te geven met de beste modellen. Je kan hier verschillende eierkokers vinden met verschillende prijsklasse. In elk geval alle modellen in onze top 10 zijn populaire en gewaardeerde modellen. Onze website heeft een consumentenonderzoek gedaan zodat jij zeker niet de verkeerde aankoop doet! Lees gerust verder op deze pagina voor alle informatie i.v.m. eierkokers.

De High end eierkokers kosten meestal een pak duurder dan de traditionele huishoudelijke modellen. De High End eierkokers zijn meestal voor commerciële doeleindes zoals in de horeca. Ze zijn meestal van RVS, groter en beter van kwaliteit dan de goedkopere modellen.
De Mid Range eierkokers hebben meestal een prijs van rond de 45 euro. Ze hebben meestal de optie om 6 eieren tegelijk te koken en ook een hardheidstand kan je selecteren. Met een Mid Range eierkoker kan je zeker zijn dat je een een degelijk model in huis haalt.
De budget eierkokers hebben een prijs van 10 tot 25 euro en zijn meestal beperkt in functies. Meestal zijn ze voldoende voor sporadisch gebruik. Als je zeker van je zaak wilt zijn pak dan een Mid Range eierkoker.

Eierkoker TOP 10

Model Review
1 CMR eierkoker elektrisch CMR eierkoker elektrisch

92.67%

“Deze eenvoudige kwaliteitsvolle eierkoker is de winnaar van al onze eierkoker testen.”

Lees ReviewPrijs
2 Severin EK 3161 Severin EK 3161

89.5%

“Klein toestel, neemt weinig plaats in. Duidelijk signaal wanneer eieren klaar zijn. Makkelijk in onderhoud.”

Lees ReviewPrijs
3 Severin EK 3050 Severin EK 3050

88.33%

“Voldoet aan de verwachtingen deze eierkoker, het werkt goed en eenvoudig.”

Lees ReviewPrijs
4 Russell Hobbs Stylo 14048-56 Russell Hobbs Stylo 14048-56

86.83%

“Stijlvolle eierkoker dat zeker bijpast bij uw andere keukenapparaten.”

Lees ReviewPrijs
5 Korona 25303 XXL Korona 25303 XXL

90.17%

“Prima eierkoker ruim voor 16 eieren en dat allemaal voor een goede prijs.”

Lees ReviewPrijs
6 Gadgy eierkoker elektrisch Gadgy Eierkoker Elektrisch

79.33%

“Eieren koken is super simpel geworden. Het alarmsignaal als de eieren klaar zijn is akelig, maar dat is dan ook het enige nadeeltje.”

Lees ReviewPrijs
7 MOA elektrische eierkoker MOA EB06 elektrische eierkoker

88.5%

“Gebruikersvriendelijk apparaat. Gemakkelijk schoon te houden. Voldoet aan de verwachtingen.”

Lees ReviewPrijs
8 Tristar EK3074 Tristar EK3074

86.33%

” Kookt de eitjes precies zoals je ze wilt hebben! Van zacht tot hard!”

Lees ReviewPrijs
9 Krups F23470 Krups F23470

81.67%

“Degelijk apparaat, voldoet zeker aan de verwachtingen en uiterst gemakkelijk in de bediening.”

Lees ReviewPrijs
10 Solis Egg Boiler & More 827 Solis Egg Boiler & More 827

73.83%

“Deze eierkoker kan beter op bepaalde vlakken, zeker het essentiële gedeelte.”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een eierkoker?

 

Waarom een eierkoker kopen?

Een eierkoker is gewoon een eenvoudige manier om meerdere eieren snel op een gewenste hardheid te koken vergeleken met koken in een pannetje. Ten eerste spaar je tijd uit. Maar ook kan je eenvoudig de eitjes zacht of hard koken. Je wacht gewoon tot het geluidsignaal af gaat en voilà je ei is klaar.

Je kan dus met andere woorden andere dingen doen zonder bij je ei te blijven terwijl het kookt en dat is de voornaamste reden waarom je een eierkoker zou aanschaffen. Buiten de tijdsbesparing is het ook nog eens veel energie efficiënter dan koken in een pannetje (dus op het fornuis).

Een eierkoker kookt je eieren perfect gaar. Hieronder nog eens alle voordelen van een eierkoker.

De voordelen van een eierkoker

✅ Energiezuinig

✅ Sneller dan koken in een pannetje

✅ Je kan iets anders doen terwijl je ei kookt

✅ Je kiest de gewenste hardheid

✅ Meerdere eieren tegelijk koken

✅ Voordelige prijs rond de 20 euro

✅ Eenvoudig schoon te maken

Russell Hobbs Stylo 14048-56
Tristar EK3074
TIP: Door Thermodynamica eisen is er meer water nodig voor één zacht ei dan voor vijf zachte eieren.

 

eierkoker vergelijken

Hoe werkt een eierkoker?

Een eierkoker is een handig keukenapparaat dat een efficiënter alternatief is op eieren koken in een pannetje. Het grootste voordeel is dat dat je niet op de tijd moet letten terwijl je ei kookt omdat de meeste eierkokers vanzelf uitslaan en een geluidsignaal geven als je eieren gekookt zijn. De meeste eierkokers hebben plaats voor 6 eieren maar dit kan uitlopen in sommige gevallen tot 10.

Een eierkoker bestaat meestal uit een verwarmingsplaat waarin water verwarmd wordt met ovale eierruimtes en een koepelvormig deksel gemaakt van metaal of plastic met aan de bovenzijde een opening waar de waterdamp kan ontsnappen en dient als spat en hittebescherming.

Meestal zijn er 2 manieren om de kooktijd te bepalen. Met behulp van een draai schakelaar kan je de zo kooktijd instellen dat je een zacht of hardgekookt ei krijgt. Een andere manier om die de kooktijd en hardheid van je ei bepaald is de hoeveel water die wordt toegevoegd, in het algemeen geldt hoe minder water er kan verdampen hoe korter de kooktijd.

Aandachtspunten bij het gebruik

Voordat je eieren gaat koken in een eierkoker moet je een gaatje prikken aan de bovenkant van ieder ei. Zo voorkom je dat het ei gaat barsten tijdens het kookproces. Meestal wordt een eierkoker geleverd me speciale eierprikkers.

Verder is het van belang dat je een eierkoker koopt met automatisch afslag, als dit niet het geval is kan je even goed in een pannetje eieren koken aangezien de belangrijkste reden van een eierkoker tijd uitsparen is dus let goed op dat je eierkoker een automatisch afslag heeft.

Verder wordt er buiten een eierprikker meestal ook een maatbeker geleverd bij de eierkoker met daarop de hoeveelheid water die nodig is voor een bepaald aantal eieren te koken.

 

Eierkoker Koopgids

 

 

eierkokers

Accessoires

Je kan bij de aankoop van een eierkoker meestal 2 accessoires terugvinden namelijk een eierprikken en een maatbeker. Prik altijd voor je de eieren gaat koken een gaatje bovenaan de eieren zodat ze zeker niet openbarsten tijdens het kookproces. Met de maatbeker weet je hoeveel water je moet bijvoegen per ei.

TIP: Prik vooraf een gaatje in de eieren om te voorkomen dat
ze barsten.

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een eierkoker is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria. Deze factoren zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden. Hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden.

  • Hoeveelheid eieren
  • Automatische afslag en Piepsignaal
  • Hardheid standen
  • Accessoires
  • Prijs

Hoeveelheid eieren

De meeste eierkoker hebben de mogelijkheid om 6 eieren tegelijk te koken. Dit kan verschillende van 1 tot 10 eieren. Let er wel op dat hoe meer eieren tegelijk hoe duurder de prijs. We raden een eierkoker aan van minstens 3 eieren tegelijk. Er bestaan ook eierkokers voor de magnetron. Deze zijn veel sneller als elektrische eierkokers.

Automatische afslag en geluidsignaal

De meeste eierkokers hebben een piepsignaal als je eieren klaar zijn. Je kan na het signaal het snoer uit het stopcontact halen als je niet zeker bent of je eierkoker over een automatische afslag beschikt. Maar in de meeste gevallen is dit niet nodig. De eierkoker slaat vanzelf af zodra de kooktemperatuur van 100 graden bereikt wordt. Check zeker als je eierkoker over een geluidsignaal beschikt voor je over gaat tot de aankoop.

Instelbare hardheid

Eierkokers hebben meestal 2 standen: Zacht gekookt en hardgekookt. Hoe dichter je de draaiknop naar rechts doet hoe harder je ei gekookt zal worden. Dit geld ook voor het tegenovergestelde dus hoe verder naar links hoe zachter het ei gekookt zal worden. Als je meerdere eieren tegelijk kookt kan je best de stand naar rechts (hardgekookt zetten).

Prijs

De prijzen van eierenkoker gaan van 10 tot 60 euro voor huishoudelijke modellen. Professionele eierkokers die meestal in de horeca gebruikt worden kunnen al gauw 300 euro kosten. Over het algemeen geld dat je voor 20 euro al een degelijk en betrouwbaar model in huis kan halen. De hoeveelheid eieren en de optie voor de hardheid bepalen ook de prijs van je eierkoker.

Meest gestelde vragen over eierkokers [FAQ]

Hoe groter je ei hoe langer je ei moet koken. Het best kan je de hardheid stand van je eierkoker op hard (naar rechts) zetten als je van plan bent om grote eieren te koken. Zo ben je zeker dat ze voldoende gekookt zijn.

Het beste resultaat bekom je door na het kookproces je ei in een kom met koud water te dompelen zodat de schaal koud wordt en je het ei makkelijk kan pellen.

Dit hangt af van de hoeveelheid eieren die je tegelijk gaat koken. Dit kan gaan van 5 tot 12 minuten.

Gebruikt een eierkoker minder energie als koken in een pan? Deze vraag zien we veel voorbijkomen op het internet. Het antwoordt hierop is ja een eierkoker verbruikt veel minder energie dan koken in een pan. De meeste eierkokers hebben een laagvermogen en zijn special ontwikkeld met energie efficiëntie in het achterhoofd.

Leg je eieren in de eierkoker in het hiervoor voorzien eieropzetstuk en prik aan de bovenkant van elk ei een gaatje met de meegeleverde eierprikker. Giet daarna een beetje water in de eierkoker door middel van de maatbeker. Kies de gewenste hardheid en zet je eierkoker aan. Nu moet je gewoon wachten tot het geluidsignaal af gaat en je bent klaar om te genieten van je heerlijk gekookt eitje. Aanbevolen is om de eieren na het kookproces in een kommetje met koud water onder te dompelen zodat ze afkoelen en makkelijk te pellen zijn.