Skip to main content

BPA vrije waterkoker

Waterkoker BPA vrij

Waarom BPA vrije waterkoker

Bisfenol A is een chemische stof die door de industrie wordt geproduceerd. Het wordt gebruikt om verschillende soorten kunststof te maken zoals polycarbonaat plastic en epoxyhars (coating). Het zit in veel producten, zoals bouwmaterialen, elektronica, verpakkingsmateriaal van voedsel, speelgoed, kassabonnen en medische hulpmiddelen. BPA kan worden gebruikt in hard plastic flessen (polycarbonaat).

Bron: voedingscentrum.nl

Door een plastic waterkoker te gebruiken om water te koken, wordt de gebruiker blootgesteld aan een hoeveelheid BPA-chemicaliën. Als dit dagelijks zou gebeuren, wat altijd het geval is, vooral als uw elektrische waterkoker van plastic is gemaakt, leidt dit tot massale blootstelling aan BPA-chemische stof die verband houdt met veel gezondheidsproblemen.

Daarom wordt aanbevolen dat u een elektrische waterkoker van roestvrij staal koopt om de kans op inname van BPA te verkleinen. Zorg ervoor dat uw gezin roestvrijstalen waterkoker of koffiezetapparaten gebruikt om hun veiligheid te garanderen en hen te bevrijden van het gebruik van BPA-chemicaliën.

BPA vrije waterkoker kopen

De nieuwe innovatieve ontwikkelingen zorgen ervoor dat er veel waterkokers zijn met het kenmerk ‘BPA vrij’. Enkele voorbeelden hieronder een lijst.

Opmerking: Bepaalde onderdelen zijn BPA vrij.
Dualit D72835 Classic
Philips Avance HD9359/90
TurboTronic TT-LED07
TurboTronic TT-LED06
Winnaar Philips Daily HD9350/90
Smeg KLF03 Retro

Meer informatie over roestvrije staal waterkokers: Klik hier.Reacties

Michel november 26, 2021 bij 9:04 am

Niks BPA vrij, geen van alle kokers, dus dit is een zeer slechte test. Deksels zijn van plastic, de niveauindicators ook. Tellen die niet mee??..

Beantwoorden

Waterkoker Test november 26, 2021 bij 10:16 pm

Hallo Michel, volgens de fabrieksspecificaties zijn de waterkokers aan de binnenkant BPA vrij. Als het product BPA vrij is betekent dit dat het vrij is van de chemische stof Bisefenol A. We gaan er van uit als dit in de product specificaties staat van de fabrikant dat het een BPA vrij plastic is.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *