Skip to main content

Theepot Test 2024

 

 

De beste theepot voor ieders budget

 

beste theepotten

Wij hebben een winnaar geselecteerd voor onze 3 prijsklasse namelijk, High End, Mid Range en Budget. Buiten deze winnaars vind je een handige TOP 10 met de beste theepotten van het moment. Druk op de knop “Lees Review” om alles over een theepot te weten te komen.

Hier kun je alle specificaties vinden, beoordelingen en onze eindconclusie. Lees deze pagina verder om uit te vinden wat een theepot is, wat het doet en welke soorten theepotten er beschikbaar zijn. Zoek niet meer verder hier vind je alle informatie over theepotten!

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor theepotten

✅ Betrouwbare partners

De beste theepotten vind je hier

Bij het zoeken naar de beste theepot is een van de belangrijkste aandachtspunten dat deze duurzaam moet zijn. Er zijn veel verschillende soorten theepotten, en elke soort heeft zijn eigen voor en nadelen.

Denk hierbij aan glazen theepotten, porseleinen theepotten, RVS theepotten, dubbelwandige theepotten, enz… Onze website heeft een consumentenonderzoek gedaan naar een groot aantal theepotten. Tegenwoordig is het aanbod zo groot dat je letterlijk verdrinkt in de keuze. Onze website helpt jou de beste theepot kiezen. Dit is het referentiepunt voor theepotten.

De high End theepotten zijn het meest duurzaam, tegen een prijs natuurlijk. Deze theepotten zijn van de beste materialen gemaakt en ook het design is beter dan goedkopere modellen. Kies een High End Theepot als je zeker wilt zijn van je zaak.
De Mid Range theepotten zijn voor mensen die niet zo diep in de buidel willen tasten. Een combinatie van budget en duurzaamheid kun je verwachten van deze praktische theepotten.
De budget theepot is het goedkoopste van ze allemaal. Hier ruil je een betere prijs voor lagere kwaliteit. Dit betekend nog niet het einde van jou theeavontuur, wij hebben de beste budget theepot geselecteerd waar je lang plezier van hebt.

 

welke theepot kopen?

Theepot TOP 10

Model Review
1 Bredemeijer Cosy Manto 1 L Bredemeijer Cosy Manto 1 L

95.83%

“Eindelijk een Hoogwaardige theepot die niet lekt bij het uitschenken. Deze theepot blijft lang warm en beschikt over een geïntegreerde theefilter. Ben jij opzoek naar een echte goede theepot? Kijk niet verder!”

Lees ReviewPrijs
2 Imperial Kitchen Theepot gietijzer 1,5L Groen Imperial Kitchen Theepot Groen

95.33%

“Supermooie theepot met een robuuste uitstraling? Volledig in gietijzer. De theepot heeft een ruim handvat. Eenvoudig met of zonder filter te gebruiken, dit is een Top budget model!”

Lees ReviewPrijs
3 Korkmaz droppa Turkse theepot Korkmaz droppa Turkse theepot

93.33%

“Zeer goede prijs/prestatie. Deze Turkse theepot is volledig in RVS afgewerkt en de thee blijft lang warm. Verder heeft deze Turkse theepot een zeer goede gebruikersbeoordeling.”

Lees ReviewPrijs
4 Viva Scandinavia Infusion theepot Viva Scandinavia Infusion Porselein

88.17%

“Deze mooie porseleinen theepot Vaatwasbestendig en straalt rust uit met zijn Scandinavische design en beschikt over een handige theefilter. Dus geen theebladeren in je kopje thee.”

Lees ReviewPrijs
5 Bredemeijer Minuet Santhee 1,2 L Bredemeijer Minuet Santhee

93.17%

“De Minuet Santhee is een van de meeste populaire glazen theepotten op dit moment beschikbaar. Deze theepot is zeer geliefd bij zijn gebruikers en heeft een lange levensduur.”

Lees ReviewPrijs
6 Bredemeijer Duet Bella Ronde Bredemeijer Duet Bella Ronde Chrome

79.17%

“Heel mooie kleine theepot van hoogwaardig RVS gemaakt. Veel mensen geven aan dat de verf er af komt na enkele maandjes. Dus toch maar een andere theepot dan…”

Lees ReviewPrijs
7 Le Creuset theepot rood review test Le Creuset theepot rood

94.17%

“Deze mooie frisse Kersenrode klassieke theepot gemaakt van aardewerk is ideaal voor zwarte theesoorten. Door zijn Geëmailleerd aardewerk komt de zwarte thee perfect tot zijn smaak.”

Lees ReviewPrijs
8 Staub Theepot - Basilicum Staub Theepot Basilicum

90.33%

“Deze Theepot is gemaakt van echt duurzaam gietijzer afgewerkt met een krasbestendige lak. Deze Staub waterketel is geschikt voor alle vuren inclusief inductie. Het Enigste nadeel is de prijs.”

Lees ReviewPrijs
9 Point-Virgule Theepot review test Point Virgule Tea For One

90.83%

“Deze kleine porseleinen theepot is geschikt voor 1 – 2 kopjes thee te zetten. Vaatwasserbestendig en de voordelige prijs maken deze theepot Ideaal om als cadeau weg te geven.”

Lees ReviewPrijs
10 Bredemeijer Minuet Ceylon Meest populair Bredemeijer Minuet Ceylon

95.17%

“Duurzame theepot die heel wat harten heeft veroverd. Wat extra leuk is aan dit pareltje is dat de theepot niet lekt bij het uitschenken, een zeldzame eigenschap voor een theepot!”

Lees ReviewPrijs

 

Wat is een theepot?

 

Waarom een theepot kopen?

Thee is een van de meest populaire dranken op de wereld, het bestaat al eeuwen en is afkomstig van Azië. In deze landen is thee een traditie. Thee smaakt goed en niet alleen dat, thee is één van de gezondste drankjes die je kan drinken. Er zijn tal van voordelen qua gezondheid als je theedrinkt.

Voor veel mensen in de wereld is thee een levensgewoonte waar ze niet meer zonder kunnen. Je kunt het een beetje zoals koffie zien, maar dan veel gezonder. Een theepot helpt je bij het bereiden van thee.

Thee kan op verschillende manieren worden bereid, de meeste voorkomende methodes zijn in een theezakje, in een thee-ei of een theepot.

Die laatste bestaan meestal uit 2 verschillende soorten theepotten. Een theepot heeft een geïntegreerde filter, meestal boven aan het deksel kun je de thee makkelijk toevoegen, waarna je het kokend water in de theepot giet. Deze soort theepot is het makkelijkst en wij raden ook aan een theepot met theefilter te gebruiken zodat je zeker geen kleine stukjes theebladeren in je glas krijgt. Een theepot vind je in alle vormen en maten.

Naast een huishoudelijke functie hebben theepotten ook vaak een decoratieve functie. Er zijn veel mensen die porseleinen theepotten verzamelen. Dus zoals je ziet kan een theepot leuk zijn om in huis te hebben. Kies nu een theepot zodat jij eenvoudig van thee kan genieten vanaf nu.

Bredemeijer Cosy Manto 1 L
Bredemeijer Minuet Santhee

 

theepot kiezen

Hoe werkt een theepot?

Een theepot is een pot met een vulopening, een handgreep en een tuit, om theebladeren of een kruidenmix in kokend of bijna kokend water te laten trekken en om de resulterende infusie, die thee wordt genoemd, op te dienen.

Een theepot kan gemaakt zijn uit metaal, porselein, glas of aardewerk. De meest ideale theepotten zijn gemaakt van metaal, aangezien de warmte goed vastgehouden moeten worden zijn deze meestal dubbelwandig.

Net zoals bij een gieter moet de tuit minstens tot gelijke hoogte met de rand van de vulopening reiken, anders zou door de wet van de communicerende vaten de theepot spontaan leeglopen. Een theepot is een handige waterketel met een filter waaruit de theebladen niet kunnen ontsnappen, deze zit meestal bovenaan de dekselopening maar soms zit de filter ook in de tuit.

De meeste theepotten hebben een klein gaatje in het deksel om te voorkomen dat er tijdens het afkoelen of schenken tussen de pot en de omgeving een drukverschil ontstaat. Dit gaatje voorkomt ook dat het tuitje druppelt en spettert als er thee wordt geschonken.
Theepotten horen tot de familie van fluitketels. Maar dan met een theefilter en meestal zonder fluit.

 

Thee komt oorspronkelijk uit China. Volgens historici werd in China duizenden jaren geleden al theegedronken.

 

De voordelen van een theepot

 

Alle voordelen van een theepot

Zoals je kunt zien zijn de voordelen van een theepot onmisbaar in de keuken, hieronder een lijst met alle voordelen van een theepot.

✅ Thee smaakt veel beter in een theepot
✅ Eenvoudig thee bereiden zonder zakjes
✅ Hydratie
✅ Immuunsysteem
✅ Antioxidanten
✅ Vitaminen
✅ Gewichtsverlies
✅ Hart- en vaatziekten
✅ Ze houden de thee langer warm
✅ Meerdere personen tegelijk thee

❌ Je kunt het water meestal niet rechtstreeks in de pot koken

❌ Prijs

❌ Glazen en porseleinen theepotten zijn breekbaar

 

theepot voor thuis

 

Verschillende soorten thee

 

Groene thee gemaakt van de bladeren van de theeplant die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie.

welk materiaal theepot

Voordelen:

✅ Groene thee heeft een hoge concentratie EGCG ook bekend als epigallocatechine-3-gallaat.

✅ De antioxidanten die in deze thee zitten kan helpen met het voorkomen van kanker.

✅ Het helpt ook tegen stress en vet verbranden.

✅ Helpt tegen het voorkomen van neurologische ziekten zoals Alzheimer & Parkinson,

✅ Verminderd het risico op hartaanval en verbeterd de cholesterol.

 

Zoals je ziet zijn de voordelen van groene thee immens.

 

Cafeïne gehalte: 24-45 gram per kop, ongeveer een half kopje koffie

 

Welke theesoort past het best bij Groene thee?

Glazen theepotten en Porseleinen theepotten (RVS theepot goed voor alle soorten thee)

Zwarte thee Gemaakt van gefermenteerde theebladeren en heeft het hoogste cafeinegehalte van alle theeën en kun je meestal terugvinden in chaithee en instantthee.

beste materiaal theepot

Voordelen:

✅ Het is wetenschappelijk bewezen dat zwarte thee de longen kan beschermen tegen schade van sigarettenrook

✅ Het verminderd ook het risico op een beroerte.

 

Cafeïne gehalte: 14 – 70 gram per kop, Iets minder als een tas koffie.

 

Welk soort theepot past het best bij Zwarte Thee:

Keramische, aardewerk of gietijzeren theepot (RVS theepot goed voor alle soorten thee)

Witte thee, groene en zwarte thee komen allemaal van dezelfde plant, het verschil zit in de delen die geplukt worden en welk proces ze ondergaan, Witte thee is ongefermenteerd.

witte thee

Voordelen:

✅ Deze thee heeft de krachtigste eigenschappen tegen kanker vergeleken met bewerkte theeën.

 

Caffeine gehalte: 6–55, ongeveer halve kop koffie.

 

Welke soort theepot past het best bij Witte thee?

Porselein, glas (RVS theepot goed voor alle soorten thee)

Oolong thee is gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis-plant, dezelfde plant die wordt gebruikt om groene thee en zwarte thee te maken. Het verschil zit hem in de manier waarop de thee wordt verwerkt.

Oolong thee

Voordelen:

✅ Verbeterd de cholesterol en helpt met vet verbranden.

 

Caffeine gehalte: 10 – 60 gram. Valt ongeveer tussen groene en zwarte thee qua caffeine. Iets meer als een halve kop koffie.

 

Welke soort theepot past het best bij Oolong thee?

Ongeporierd keremiek, RVS, Aardewerk

Pu Erh thee is Gemaakt van gefermenteerde en gerijpte bladeren. Lijkt sterk op zwarte thee.

Pu Erh thee

Voordelen:

✅ Helpt tegen schadelijke lichaamsvetten

 

Caffeine gehalte: 40 – 60 gram ongeveer evenveel als zwarte thee, iets minder als een kop koffie.

 

Welke soort theepot past het best bij Pu Erh thee?

Ongeporierd keremiek, RVS, Aardewerk

Fruit thee wordt gemaakt van natuurlijk onbewerkt fruit. Ze zijn van nature zoet, maar hebben niet de overweldigende zoetheid van suiker.

fruit thee

Voordelen:

✅ Bevat veel antioxidanten

✅ Vitamine C

 

Caffeine gehalte: Bevat geen cafeïne, waardoor ze ideaal zijn om te drinken voordat je naar bed gaat

 

Welke soort theepot past het best bij Fruit thee?

RVS, glas, porselein

Kamillethee Kamille is komt van de kamilleplant. De bloembodem heeft geen stroschubben en is hol.

kamillethee

Voordelen:

✅ Goed voor de spijsvertering, helpt bij kalmeren van maag en darmen.

✅ Kamille is een rustgevend middel, ideaal voor het slapen

✅ Warme kamille thee verzacht keelpijn, ideaal met honging erbij.

 

Cafeïne gehalte: Kamillethee bevat geen cafeïne.

 

Welke soort theepot past het best bij Kamillethee?

Porselein, RVS, Glas

Bloementhee heeft een heerlijke en delicate aroma en kan vele verschillende soorten bloemen gemaakt worden. Bloementhee is meestal zacht van smaak.

bloemen thee

Voordelen:

✅ Rustgevend en therapeutisch effect

✅ Heel mooie blaadjes, bv in een glazen theepot mooi

 

Cafeïne gehalte: De meeste bloemen bevatten geen cafeïne, jasmijnthee bevat wel een beetje cafeïne.

 

Welke soort theepot past het best bij Bloementhee?

Porselein, RVS, Glas

 

Theepot koopgids

 

 

theepot top 10

Waar moet je op letten bij de aankoop?

De capaciteit

Hou de inhoud van de theepot die je wilt aanschaffen goed in het oog. De meeste theepotten hebben een inhoud van 0,5 Liter tot 1,5 Liter.

  • 0,5 Liter, voor 1 tot 2 personen.

  • 1 – 1,5 Liter, genoeg voor 4 personen ofwel 6-7 kopjes thee.

  • 5 Liter en meer, wordt voornamelijk gebruik bij feesten.

Prijs Van de theepot

Prijzen variëren van 17 € tot 200€. De gemiddelde prijs voor een degelijke theepot is 44 €. Check onze top 10 voor de beste theepotten voor thuisgebruik om zeker niet mis te slaan!

Inductie theepot of niet?

Tegenwoordig bestaan er ook inductie theepotten. Buiten het feit dat je in deze theepot water kunt koken op het vuur, wat al een groot voordeel is kun je deze theepotten op een inductiekookplaat gebruiken. Geniet nu snel van thee als nooit tevoren. Het water is zeer snel opgewarmd met een inductie theepot.

Verschillende soorten theepotten

Beïnvloedt het type theepot de smaak? Dat is een vraag de we hier wel vaker aan bod zien komen. Voor alle duidelijkheid, ja het type theepot dat je gebruikt kan de smaak van de thee veranderen. Glazen theepotten zullen in de meeste gevallen de smaak niet beïnvloeden. Gietijzeren en RVS theepotten kan de smaak van thee beïnvloeden. Gietijzeren theepotten kunnen roesten, als ze niet van roestvrij staal zijn gemaakt. Een Poreuze keramische theepot is ideaal als je maar 1 soort thee gebruik, zoals zwarte thee. Het beste theepot materiaal hangt af van uw behoeften. Lees hieronder verder welke thee het best past bij de verschillende types theepotten.

Het materiaal

Het beste als u groene en lichte wilt maken, kan worden afgewassen in een vaatwasmachine. Een glazen theepot is een ideale manier om van thee te genieten. De glazen theepotten zijn geschikt voor alle thee soorten. Je kunt in de theepot kijken en de theeblaren zien. De filter kan van metaal zijn of glas, en soms is er ook geen filter aanwezig. De glazen theepotten zijn het meest geschikt als je groene thee, Oolongthee, Long Jing thee (Dragon Well), bloementhee en vele soorten groene thee.
Een ijzeren ketel of Tetsubin in het Japans, is de meest populaire type theezetter met een schenktuit, een deksel en een handvat dat over de bovenkant kruist. Oorspronkelijk werd de Tetsubin voor water te koken gebruikt. Theepotten van ijzer hebben een emaillelaag en worden enkel gebruikt voor het koken van thee en vaak worden ze ook voor decoratieve doeleinden gebruikt.
Er zijn veel 2 soorten Keramische theepotten, poreus keramiek, en niet poreus keramiekporselein. De meest popualaire ongeglazuurd keramiek theepot komt van Yixing. Door het gebruik van deze klei is de Yixing theepot poreus waardoor theearoma’s worden opgenomen. Ze komen in veel vormen en kleuren wat ze bij uitstek geschikt maken om te verzamelen! Deze theepotten zijn het best voor pure Oolongthee, De Poreuze keramische theepot Kan een dunne laag aan de binnencoating krijgen door het zetten van thee. Daarom mogen ze altijd maar voor één soort thee worden gebruikt. Het andere type keramiek, is niet poreus en kan worden gebruikt voor het maken van verschillende soorten thee. Porselein, hoort ook bij deze soort keramiek, het is erg dun, en moet met de grootste zorg worden gebruikt. Zo mag je nooit kokend water in een porseleinen theepot gieten aangezien dan de theepot kan breken, dus opgelet.
Het grootste voordeel aan Roestvrij stalen theepotten is dat deze theepotten de warmte het best behouden. Ze blijven langer warm als een glazen theepot. Theepotten van RVS zijn het meest duurzaam. RVS theepotten zullen nooit breken als je er kokend heet water in doet en ook als de theepot valt breekt deze niet. The biggest advantage of stainless steel teapots may be the heat retention. De RVS theepot kan meestal ook in een afwasmachine proper gemaakt worden en je kan ze rechtstreeks op het vuur plaatsten.
Deze theepotten zijn niet poreus kermamisch, en je kunt een porseleinen theepot best gebruiken voor theemengsels en thee die je zet met iets kooler water, zoals witte of groene thee. Porselein is wit en heeft vaak decoratieve patronen aan de buitenkant van het ontwerp. Deze theepotten worden vaak ook verzameld voor decoratieve doeleinden. . Porselein kan barsten als u kokend water gebruikt. De porseleinen theepot bevat meestal geen filter en kan het best voor serveren van thee gebruikt worden bij theekransjes en verfijnde theetijden.

Het handvat

De meeste theepotten hebben een goed geïsoleerd handvat, let op dat dit niet altijd het geval is aangezien theepotten vergeleken met waterketels niet altijd de functie hebben om water in te koken. Dus daarom dat de isolatie bij de handvatten bij porseleinen en theepotten waar je niet rechtstreeks in contact met water mag doen. Een theepot met een handvat van kunststof of hout beschermt het best tegen warmte. Dus opgepast met volledig stalen theepotten waar ook het handvat van staal bij is!

 

Thee een eeuwenoude traditie

 

De geschiedenis van theepotten

Thee komt oorspronkelijk uit China. Volgens historici werd in China Duizenden jaren geleden al thee gedronken. Volgens de Chinese legende ontdekte Shennong het jaar 5000 voor Christus, thee in een bos. Shennog was warm water aan het maken in een pan, toen er door de wind bladeren in de pan dwarrelden. Niet veel later merkte Shennong dat er een intense aangename geur uit zijn pan met water kwam. Hij zal zich zeker hebben afgevraagd of niet alleen de geur aangenaam was maar ook de smaak. En zoals je al kon denken, dronk niet veel later heel Azië thee.

Volgens boeddhistische legendes komt de vroegste thee van de oogleden van de mediterende Bodhidharma, die rond 500 na Christus leefde. Introductie van zenboeddhisme in China. De heiligen sneden hun oogleden af ​​om niet in slaap te vallen. Ook Japan heeft via China contact met thee. De Japanse theeceremonie kan worden teruggevoerd tot 1286. Volgens de overlevering bracht de monnik Xiu Mei alle theevoorraden mee uit China.

De vroegste vermelding van thee in de westerse literatuur gaat terug tot 1559. Een drankje gemaakt door bladeren die je in water moet koken. Rond 1610 werd voor het eerst uit nieuwsgierigheid een kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht. Pas in de 17e eeuw begon thee populair te worden in Nederland. De Nederlanders vestigden theeplantages op de eilanden Java en Sumatra. Vóór de 18e eeuw was thee een erg dure drank die alleen de rijken konden drinken.
Tegenwoordig is thee samen met koffie één van de meest populaire dranken op natuurbasis in heel Europa. Hopelijk heb je op deze pagina de informatie gevonden die je nodig had. Lees hieronder de meest gestelde vragen of theepotten.

 

theepot kopen

Meest gestelde vragen over theepotten