Waterdispenser / Waterkoeler voor op kantoor
Waterkoeler kopen
Hieronder kun je al direct de beste waterkoelers voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.
Meestal is de keuze aan waterkoelers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.
✅ Uitgebreid consumentenonderzoek
✅ Wij hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest
✅ Reageer en geef jouw feedback
✅ Informatief referentiepunt voor waterkoelers
✅ Betrouwbare partners
Waterkoelers voor op kantoor
Ben je op zoek naar een water dispenser voor op kantoor? Zoek dan niet verder! Op deze pagina vind je informatie over waterdispensers maar ook een koopgids over waterkoelers voor kantoor zodat je weet op welke specificaties en eigenschappen je moet letten als je een waterdispenser wilt kopen.
Een water dispenser is razend populair je hebt vast en zeker wel al eens een waterton van SIP WELL gezien. Dit zijn de populairste waterdispensers in een professionele omgeving. Tegenwoordig zijn er echter veel merken verkrijgbaar en net deze gaan wij bespreken op deze pagina.
Een degelijke waterdispenser heeft meestal 2 standen. Eén voor koud gekoeld water en één voor water op kamertemperatuur. Soms is er een optie om waterdispensers te kopen die zowel koud en heet water kunt serveren extra handig als je personeel graag thee of oplosbare soep drinkt.
Verder zijn er 2 soorten waterkoelers. Een Fleswaterkoeler herken je makkelijk omdat erboven op de waterdispenser een waterton-fles zit. Je moet deze watertonnen dus bijkopen als ze leeg zijn. Prijzen verschillen maar voor 6 waterflessen van 15 L betaal je ongeveer 60 euro. Als je meer waterflessen tegelijk besteld krijg je in de meeste gevallen een grotere korting. Extra voordelig is dat het bronwater of mineraalwater is waarvan je zeker kan zijn dat ze geen onzuiverheden bevatten.
De tweede optie is een leidingwaterkoeler, deze sluit je zoals de naam zegt op je waterleiding aan. Het voordeel is dat je nooit moet bijvullen. Het nadeel is dat de waterkwaliteit slechter is omdat er zich in leidingwater kalk en andere onzuiverheden bevinden. Een waterdispenser die je op de leiding aansluit bevat meestal een filter om deze onzuiverheden tegen te gaan. Dus het water wat uit een leidingwaterdispenser komt is altijd beter dan rechtstreeks uit de kraan.
Beste waterkoelers voor kantoor
Voor meer waterdispensers bekijk het Bol.com waterkoeler overzicht
Wat is een waterdispenser
Waarom een waterkoeler kopen?
Met een waterkoeler drink je onmiddellijk gefilterd vers gekoeld water. In professionele omgevingen is een waterkoeler tegenwoordig onmisbaar. Vooral in de zomerdag is fris water een de standaard. Het voordeel van een waterdispenser is dat je geen frisdranken moet drinken of flessen van 1,5 liter gaan halen in de supermark. De prijzen daarvan lopen al gauw op. Met een waterdispenser spaar je veel geld uit en tegelijkertijd kan je gezond Hydrateren. Een mens heeft ongeveer 2 liter water per dag nodig om gezond te kunnen leven.
Zeg neen tegen frisdranken maar ja tegen vers water. Niet alleen bevordert water de gezondheid het helpt ook bij je gewicht onder controle houden. Als je voldoende water drinkt ga je ook minder honger hebben. Denk eraan dat je het water rustig drink dus niet in één keer naar binnen. In de zomerdagen kan het natuurlijk wel gebeuren dat je snel fris water naar binnen wilt drinken, en we nemen jou dat natuurlijk niet kwalijk.
Voordelen waterkoeler
✅ Eenvoudig te gebruiken
✅ Zuivert het water
✅ Fris water van 6 °C
✅ Mogelijkheid koud en heet water
✅ Meeste modellen Kamertemperatuur
✅ Prijzen vallen goed mee
✅ Zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft
✅ Het draagt bij tot meer water drinken
✅ Perfect voor op kantoor
✅ Je bent zeker dat het water geen onzuiverheden bevat
✅ Het is een investering
✅ Verschillende types
Nadelen waterkoeler
Je moet de waterflessen vervangen of bijvullen als ze op zijn.
De waterflessen nemen veel ruimte in beslag
De waterflessen worden meestal opgehaald door het bedrijf waar je de waterflessen hebt aangekocht. In sommige gevallen vullen ze de flessen ook bij zodat jij dit werk niet zelf moet doen.
Ze verbruiken energie
Hoe werkt een waterkoeler?
Een waterdispenser ook wel waterkoeler genoemd is een elektrisch apparaat dat gekoeld drinkwater kan serveren. Sommige Waterkoelers kunnen ook heet water of koolzuurhoudend water serveren. Waterkoelers kan je meestal terugvinden in een professionele omgeving zoals op kantoor.
Zoals je boven al kon lezen zijn de flessenwaterkoelers het meest populair. Het water is gegarandeerd zuiver. Een betere optie dan direct aansluiten op leidingwater. Het enigste nadeel is dan natuurlijk dat je de waterflessen apart moet bijkopen en ze dus moet vervangen elke keer dat er een fles leeg is. De waterflessen hebben meestal een inhoud van 15 liter. Je kan meestal kiezen tussen bronwater of Omgekeerde Osmose water. Bronwater gaat in de meeste gevallen duurder zijn als leidingwater. Naar onze mening zijn ze is in onze ogen de beste en meest toegankelijke optie. Waterflessen zijn natuurlijk duurder als leidingwater, maar naar onze mening altijd beter van smaak. Er zit geen kalk in het water het is gewoon heerlijk vers.
Een leidingwaterkoeler sluit je dan weer rechtstreeks op de waterleiding aan. Het voordeel is dat dit veel goedkoper is als een flessenwaterkoeler. Maar hou er wel rekening mee dat je de filter moet vervangen om de zoveel tijd. Als je geen waterkraan in de buurt hebt dan kan je beter voor een flessenwaterkoeler gaan. Het voordeel van een flessenwaterkoeler is dat je ze bij elk stopcontact kunt plaatsen. Een leidingwaterkoeler is enkel plaatsbaar bij een leiding of waterkraan, meestal in je keuken. Er zijn ook mogelijkheden dat je zelf een waterslang aanlegt die je verbindt met je waterleiding. Op deze manier kan je alsnog op onbereikbare plaatsen een waterkoeler zetten.
Water Dispensers shopgids
Waar op letten bij de aankoop van een waterkoeler?
Niet elke waterdispenser is geschikt voor elke situatie zo heb je fleswaterkoelers, leidingwaterkoelers maar ook pompwaterkoelers, die laatste is een pomp die je op een waterfles monteert waarna je makkelijk water op kamertemperatuur kunt serveren. Een waterpomp is de goedkoopste waterdispenser maar niet altijd de makkelijkste. Vooraleer je een waterdispenser gaat kopen moet je zeker rekening houden met de volgende specificaties:
- Waterbehandelingstechnieken
- Filter
- Prijs
- Waterpomp
Waterbehandelingstechnieken
Als je een waterdispenser kiest die met leidingwater werkt dan zijn er 3 verschillende waterbehandelingstechnieken waarmee de waterkoeler opereert om het water te filteren.
Een leidingwaterkoeler met omgekeerde osmose gaat leidingwater door diverse filters waarna het water onder hoge druk door een membraan wordt geperst. Het water wordt op deze manier nog een extra keer gezuiverd. Het nadeel is de waterverspilling. Er is ongeveer 8 liter leidingwater nodig om 1 liter RO-water te maken. De rest gaat mee met de afvoer.
Bij een leidingwaterkoeler met reservoir wordt het leidingwater gefilterd door één of meerdere filters. Na dit filter proces wordt het leidingwater opgeslagen in een kunststof of rvs-reservoir. Het grote voordeel hieraan is dat deze waterkoelers een grote tapcapaciteit hebben. Het nadeel is dat het reservoir niet 100 % gesloten is waardoor er kans is op bacteriegroei en vervuiling. Een UV in tank kan dit voorkomen. Hierdoor worden bijna alle bacteriën tot 99,99 % gedood door de Uv-straling. Alle mineralen blijven behouden. Het grootste nadeel is het hoge energieverbruik en de periodieke vervanging van de UV-lampen.
Bij een direct-chill waterleidingkoeler gaat het leidingwater door een afgesloten leiding die wordt gekoeld door een ijsbank. Door de gesloten techniek is er geen kans op bacteriegroei. Het grote voordeel is dat deze waterkoelers goedkoop zijn in gebruik. Het nadeel is dan weer de kleine tapcapaciteit.
Tot slot zijn er de fleswaterkoelers die vers gezuiverd water via de waterkoelers serveren. Dit is de beste manier om zuiver water te garanderen. De kosten hiervan zijn hoger omdat het om bronwater gaat in de meeste gevallen. Als je het beste wilt voor je personeel of jezelf kies dan een fleswaterkoeler.
Filter
De meeste waterkoelers hebben een filter om het water te reinigen van onzuiverheden, voornamelijk leidingwaterkoelers hebben één of meerdere filters. Sommige waterkoelers hebben een extra Uv-filter om zo alle bacteriën te vernietigen in het reservoir.
Prijs
De prijs voor een goede waterkoeler kan al snel 300 euro kosten. Voor professionele modellen betaal je nog meer. Denk eraan dat je ook rekening moet houden met het energieverbruik en de waterflessen als je een fleswaterkoeler gebruikt.
Waterpomp
Een waterdispenser pomp zet je makkelijk op een waterfles. Dit is de goedkoopste manier om zuiver water te serveren. Het nadeel is dan dat de temperatuur enkel op kamertemperatuur is en ook dat je deze niet rechtstreeks op de grond kunt zetten omdat je anders te veel moet bukken. Het best zet je deze op een verhoging zoals een tafel of in de keuken.